Taxi usluga 0-24 h on line

Mostar je grad u Bosni i Hercegovini. Smješten je na obalama rijeke Neretve i kulturno je i gospodarsko središte Hercegovine, a ujedno i najveći grad u Hercegovini. Mostar je upravno sjedište Hercegovačko-neretvanske županije te sveučilišno, kulturno, gospodarsko i političko središte Hrvata u Bosni i Hercegovini. Mostar je jedan od tri službena grada Bosne i Hercegovine.

Grad je ime dobio po čuvarima mostova (mostarima) na obalama rijeke Neretve. Ubraja se u jedan od najljepših gradova u Bosni i Hercegovini. U njemu se nalazi Stari most, koji se zajedno sa starim gradom od 2005. godine nalazi na popisu zaštićene kulturne baštine UNESCO-a.

Mostar

Međugorje je mjesto u sastavu Općine Čitluk, Federacija Bosne i Hercegovine, BiH.

Međugorje je jedno od najpoznatijih rimokatoličkih svetišta na svijetu. Postalo je poznato kroz ukazanja Djevice Marije, koja se kao fenomen počela javljati 1981. godine, nakon čega se počeo razvijati vjerski turizam. Od tada je ovo hercegovačko mjesto, uz Sarajevo, jedno od najposjećenijih turističkih centara BiH, koje godišnje obiđe oko milijun katolika iz cijelog svijeta. Za razliku od marijanskog svetišta u francuskom Lourdesu, koji je sa svojih šest milijuna turista-vjernika godišnje postao pravi komercijalni raj za domaće ugostitelje, međugorsko svetište je još uvijek zadržalo svoj prvotni šarm, u kojem hodočasnici nalaze mir u vjeri. Centar okupljanja u Svetištu kraljice mira, kako se međugorsko svetište službeno zove, je crkva sv. Jakova u centru mjesta

Međugorje

Skijanje na planini, rafting na brzim vodama, jedrenje na dasci, uživanje u divnim, sunčanim plažama ili slatkovodnom i morskom ribolovu, uključujući big game okršaje s pučinskim grabljivicama poput lampuge, gofa i tune... Sve u jednom danu, u polumjeru od svega 150 kilometara?!Da, tako nešto moguće je u Crnoj Gori.
Vaše je da otkrijete ovaj kutak na Jadranu, dođete i uživate u spektakularnoj prirodi, autentičnoj kuhinji, vinu kojem su i Rimljani spleli lovorike.
Spoznajte kako su tisućama godina ljudi trajali na ovoj granici povijesnih vjetrova.

Podneblje od nepunih 14 tisuća kvadratnih kilometara okićeno je fascinantnim i neponovljivim spomenicima prirode, koji su putopiscima i pjesnicima mamili najljepše riječi, stihove, godine...
Tu, na vratima Jadrana, upoznat ćete jedan od najljepših zaljeva svijeta, najdublji kanjon Evrope, najveće jezero na Balkanu, očuvanu prašumu, četiri nacionalna parka, brojne rezervate i zaštićena područja - raj za ljubitelje prirode.
More je posebna priča. Od ušća Bojane, na jugoistoku, do Boke na sjeverozapadu nižu se i smjenjuju pješčane plaže, skrovite uvale, otoci, gradići čije su jezgre nastala na grčkim, ilirskim i rimskim temeljima.
Svakako morate upoznati i ljude sa crnogorskih planina i katuna. Tokom duge povijesti oni su naučili da hrabro odbijaju razne osvajače, a putnike namjernike dočekuju iskreno i gostoljubivo. Potražite ih u pastirskim kolibama, ugostite se jelima od organski proizvedenih namirnica – imat ćete osjećaj da ste posjetili prijatelja.

 

Crna gora

Ston,srednjovjekovni gradić čija povijest seže daleko u rano XIV stoljeće.To je gradić s najdužim kamenim zidom u Europi(5,5km),uskih tihih ulica,starih otmjenih kuća i tragova drevnih kultura rasutih okolo. Njegova nekadašnja vrijednost kao grada soli potvrđuje se i danas u pogonima najstarije aktivne solane na svijetu,solane koja je ostala vrijedna tradiciji i prirodnom načinu proizvodnje soli koji se nije mijenjao još od antičkih vremena.Bogatstvo čistoće i prirodnosti potvrđuje Malostonski zaljev sa mjestima Mali Stom,Hodilje,Luka,Duba i Zamaslina. Poznati su  po uzgoju školjaka kamenica i mušula(dagnji) još od rimskog doba a stonska kamenica(ostrea edulis) pronijela je slavu ovoga kraja kao potvrđeni prirodni afrodizijak. Nedaleko od Stona prekrasna je uvala Prapratno sa stoljetnim maslinicima,mediteranskom makijom i čistom pješčanom plažom,pokraj koje je jedan od ljepših autokampova na ovom području. U Stonskom kanalu zaštićenom od vjetrova smjestila su se dva mala mjesta Kobaš i Broce poznati po nautičkom turizmu. Poluotok Pelješac još od davnina krase nasadi vinove loze, a proizvodnja vina jedna je od najznačajnijih djelatnosti s dugom tradicijom. Vinske ceste, obilasci vinarija i vinograda  od Metohije,Boljenovića,Sparagovića sve do Putnikovića i Dubrave predstavljaju snažan doživljaj tradicije,življenja i ljubavi Pelješca i pelješčana prema grožđu i vinu. Otprilike na sredini poluotoka nalazi se oaza tišine i ljepote, u pješčanoj uvali okrenutoj prema zapadu, naselje Žuljana.Nadaleko poznata već od 1924 godine po svojim lijepim i mnogobrojnim pješčanim plažama,zalascima sunca,ronjenju na atraktivnim lokacijama u organizaciji lokalnih ronilačkih centara. Smještaj na ovom dijelu Pelješca možete potražiti u privatnim hotelima(Mali Ston),auto kamp(Prapratno) i malim auto kampovima(Hodilje ,Brijesta,Žuljana) ,privatnom smještaju u svim naseljima i uvalama, a eno gastro ponudu okusiti u mnogobrojnim restoranima i seoskim domaćinstvima.

 

Ston

Konavle – područje na krajnjem jugu Hrvatske, jugoistočni je dio današnje dubrovačke rivijere, kupnjom kojeg je Dubrovačka Republika u 15. stoljeću zaokružila svoj teritorij.

 

Konavle su predio posebnih prirodnih ljepota i kontrasta: brdskog i nizinskog, gorskog i krševitog, modrog i zelenog, ili kako bi to Konavljani rekli Gornje i Donje bande. Sa sjevera obrubljene konavoskim brdima, s juga Jadranskim morem, na istok se protežu do samog ulaska u Bokokotorski zaljev i poluotoka Prevlake, a na zapad se spuštaju do pitomih uvala Cavtata i Oboda.

 

Očuvana priroda, jedinstvena i visokovrijedna ruralna arhitektura, brojni spomenici tisućljetne povijesti ovog kraja, stoljetne tradicije očuvane kroz folklor, jedinstvena konavoska nošnja i konavoski vez, sklad življenja čovjeka i prirode... sve to Konavle čini jedinstvenim i prepoznatljivim.

 

Konavle
Family taxi business Glasnović je privatna firma i ne zastupamo ostale taxi vozače iz Dubrovnika.
+385915254164
Home Početna Destinacije Prices Cijene

Nezaobilazna destinacija svakoga koga je put naveo u Hrvatsku je Dubrovnik.
Na samom jugu zemlje graniči s dvije države, Crnom Gorom te Bosnom i Hercegovinom koja ga čak i odvaja od ostatka Hrvatske, te je, uprkos tome, najposjećenija turistička lokacija.
Porijeklo bajkovitog grada seže u daleko 7. stoljeće kad su stanovnici zbog propasti Epidaruma (Cavtata) naselili obronke Srđa. I tako podno brda hrastovih šuma, dubrava, po kojima je i dobio ime, grade se zidine. U 14. stoljeću uspostavljena je samostalna Republiku Dubrovnik, koja se kao jaka trgovačka i pomorska sila održala sve do 19 stoljeća.
Dubrovnik karakterizira opsežna kulturno-spomenička baština, koja čini većinu turističke ponude. I sve to možete okusiti u samom srcu grada, na Stradunu, gdje se nalazi crkva Sv. Vlaha, Orlandov stup, Knežev dvor, palača Sponza. I van zidina Dubrovnik diše čarobnim plućima, jer od šetnjice uz more zastaje dah, a svaka kuća obučena je u blistavo bijelo kameno odijelo. Dubrovnik ima 40-ak tisuća stanovnika koji se ponose svojom kulturom tako da tokom čitave godine posjetitelj može doživjeti bogatu tradiciju u svoj njezinoj punini. Dubrovačke ljetne igre, filmski festivali, ljetni karnevali te čak 13 muzeja koji su smješteni u srednjovjekovnim samostanima i ljetnikovcima grada i okolice nezaboravni su i očaravajući.
Osim velikih hotelskih naselja te renomiranih hotela i drugih stjegonša elitnog turizma, apartmani niču na svakom koraku; od najluksuznijih vila za imućnije, do skromnog smještaja za svačiji đep.
Iako je zbog velike posjećenosti te visoke kvalitete usluge, Dubrovnik jedan od najskupljih gradova u Hrvatskoj, posjet ovom Jadranskom biseru vrijedan je svakog novčića.
Čak 250 je sunčanih dana u godini, snijeg je prava rijetkost. Brdo Srđ štiti od udara sjeverca, otočić Lokrum od južnog vjetra. Zanimljivo je da su Dubrovačkoj Republici opraštani zločini počinjeni dok bi puhali jugo, ali, ne brinite, domaćini su, ustvari jako srdačni, bez obzira na vremensku prognozu.

 

Dubrovnik

Cavtat je najveća i jedina urbana jezgra u Konavlima građena planski. Smješten je na poluotoku Rat, koji zajedno sa poluotokom Sustjepan zatvara dobro zaštićenu i pristupačnu uvalu. U njegovoj skladnoj arhitekturi lako je nazrijeti stoljetnu prirodnu, duhovnu i materijalnu pripadnost Dubrovačkoj Republici.

Cavtat, anitčki Epidaurus bio je značajna rimska kolonija na ovim prostorima, koja prodorom Slavena i Avara u ove krajeve nakon pada Zapadnorimskog carstva propada, a njegovi stanovnici izbjegnu u susjednu naseobinu Laus Rave Ragusu, iz koje nastaje Dubrovnik. U povijesnim izvorima Cavtat se spominje i imenom Ragusa Vecchia, što jasno govori o vezi ovih dvaju gradova. Za vrijeme Dubrovačke republike, Cavtat je, nakon Dubrovnika bio drugo važno lučko, trgovačko i upravno mjesto Republike.

Rijetka su mjesta poput Cavtata koja na tako malom prostoru pružaju posjetitelju tako mnogo. Prirodne ljepote, bogato kulturno i povijesno nasljeđe, te ostali standardi turističke ponude usklađeni sa zahtjevima današnjih turista, čine ga jednom od najatraktivnijih destinacija na Jadranu.

Naslonjen na magični Dubrovnik i prelijepe Konavle u kojima još i danas možete osluhnuti duh minulih vremena i doživjeti stoljetne tradicije naših predaka, Cavtat čine idealnim mjestom za odmor, gdje svatko može pronaći ono što želi: uživati u miru skrovitih uvala i dugih šetnji uz more ili provoditi aktivan odmor uz brojne sportsko-rekreacijske, zabavne i kulturne programe koji se nude.

 

Cavtat